Barcelona planlegger etter planen en ny, livslang kontrakt for Lionel Messi, og sikrer at han ikke forlater klubben i 2020. Messi er den eneste fotballspilleren i verden som har makten til å fritt forlate klubben sin og velge en annen fotballdrakter når han har lyst det, akkurat som presidenten i ethvert land fritt kan bestemme seg for når som helst å sende tropper i kamp. Tilsynelatende er MLS det tiltalende for Messi, og den argentinske stjernen vil vurdere å flytte til USA når tiden hans i Barcelona er over.

 

Imidlertid ga Bartomeu fredag ​​en beroligende uttalelse som han sa at han hadde "uten tvil om at han vil bli i mange år." I en alder av 13 ankom Messi faktisk Barca i september 2000 og blåste folk bort med hva han kunne gjøre med ballen ved føttene. Dermed er det ikke lett å ombestemme seg i Barcelona Drakt.

Messi har savnet starten av den nye sesongen med skade, og Barcelona har slitt i hans fravær. Messi er ikke en klausul, Messi er fotball og han blør i Barcelona og Blaugrana farger mer enn selve merket. Det er forstått av klubben at Messi vil fortsette å være aktiv i det minste til slutten av Qatar-VM.